Saltmätargatan 8A, 113 59 Stockholm

+46 (0) 8 410 55 700 info@middlecon.se

Testa din kunskap om IBMs licenser

IBMs licensregler är komplicerade och ändrar sig med jämna mellanrum. Många företag låter licensinnehavet rulla på utan att se över om det är rätt licenser eller om de ens behövs.

Så, är du en bra Licens Manager? Vi har utarbetat ett enkelt test för att du ska veta om du har koll på läget.

Är du utsedd av företaget till Licence Manager?

Använder ni ILMT idag?

Vilken ILMT version använder du?

Hur många PVU:er har din största fysiska server?

Vad är kostnaden per installation av MQ om man inte klarar en review?

Sover du gott om natten?

Testa om du är en bra Licence Manager
Ojdå! Här finns risk för höga kostnader.

Vi vet att det är jobbigt att hinna läsa alla 16 sidor av licensbrevet, och än värre att hålla reda på innehavet. Herregud, man har väl annat att göra än att printa ut den där rapporten var 90e dag?

Det här kan faktiskt gå riktigt illa och kosta mycket pengar. Många tror att IBM bara tittar närmare på stora företag men det vet vi är falskt. Ingen är garanterat fredad från en licens review. Lyckligtvis finns det fortfarande tid att tänka efter, fast före.

Låt oss hjälpa dig! Hör av dig till oss på Middlecon för en utvärdering. Det är väl värt tiden, vi har hjälpt företag att spara många miljoner genom att säkerställa att man har rätt licenser för rätt produkter.
Du är fantastisk!

Du har koll på läget!

Licenserna är i ordning och du behöver inte känna någon oro. Kanske sover du så gott för att du läste ända till sidan 12 i licensbrevet innan John Blund tog över?

Din kunskap är inte så vanlig som man kan tro. Om du söker nya utmaningar, hör av dig till oss! Vi behöver alltid fler konsulter.

Share your Results: