Samtal om AI och ledarskap med Ulrika Ljungman

Vi hade nyligen möjligheten att träffa Ulrika Ljungman, programledare för “AI for Executives” vid Uppsala universitet. I vårt samtal diskuterade vi om hur man implementerar AI inom företag, vad krävs för att bli AI-driven och vilka ledaregenskaper som är avgörande i detta.

Se vårt samtal med Ulrika Ljungman om AI och ledarskap

Vår kollega Bård Hakkestad och Ulrika Ljungman i ett spännande samtal på Middlecons kontor.

AI-utbildningen för ledare

“AI for Executives”-utbildningen, ett sexdagarsprogram som nu erbjuds i Göteborg, Stockholm och Uppsala, är ett samarbete mellan tre lärosäten och AI Sweden. Syftet är att ge högre chefer verktyg för att strategiskt leda med hjälp av AI.

Avmystifiera AI

Vi på Middlecon delar strävan att göra AI för företagsledare lite mer begripligt och ser detta som ett bra initiativ för att utveckla kunskapen inom AI. En central fråga är ledarskapet hos företagens högsta ledning och hur de kan hantera den osäkerhet som kan uppstå kring AI. Det krävs strategier från bolagsstyrelser och en effektiv kommunikation nedåt i organisationen.

Det är avgörande för chefer att förstå både potentialen i AI för sitt eget ledarskap och för deras medarbetare. Många känner sig överväldigade från känslan att lösa AI-relaterade utmaningar själva. Denna utbildning utgör ett utmärkt exempel på hur ledare kan skaffa sig kompetens inom AI och navigera framgångsrikt i en snabbt föränderlig digital värld.

Två snabba frågor om AI med Ulrika Ljungman

Se videon där Bård frågar Ulrika “EU reglering av AI, bra eller dåligt?” och “Kommer robotar ta våra jobb?”.

Få hjälp med att komma igång med AI

Middlecons konsulter finns här för att ge dig stöd när du ger dig ut på din AI-resa. Vi erbjuder strategisk rådgivning, utbildning och support för att hjälpa dig att maximera potentialen av AI i din verksamhet. Kontakta oss så berättar vi mer!

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook