[:sv]Nu börjar vi äntligen få svar på alla svenskars favoritfråga: vad blir det för midsommarväder? 

Men med en vecka kvar till midsommarafton har vi flera olika bud att ta ställning till. Tyvärr visar inget av alternativen på samma hetta som frågan.

Enligt SMHI ser läget hyfsat positivt ut för stockholmarna som vill dansa små grodorna utan att balansera med ett paraply i ena handen.

Visst hade det varit trevligt med sol, men med uppehåll och 17 grader kan vi ändå konstantera att vi absolut har varit med om värre.

Våra vanligtvis så glada grannar i väst är däremot betydligt mer negativa till dessa utsikter. Norska Yr.no hävdar nämligen att midsommarafton i en snart traditionsenlig anda består av regn och 12 grader.

Om denna pessimism beror på deras faktiska väderdata eller bara är ett försök att dra ner den svenska fotbollsentusiasmen efter att norrmännen gått miste om ytterligare ett VM – trots att vi sportsmannamässigt lånat ut Lagerbäck – är inte helt enkelt att utröna. Vilket av länderna som vinner väderkampen återstår att se, men vi på Middlecon (minus Bård?) håller givetvis på Sverige.

[:]