Kristallkulan 2016

Bekräftelse är kanske det kraftfullaste betyg man kan få när det gäller tankar och visioner.

Sedan Middlecons grundande har vi med en dåres envishet i möte efter möte med kunder och prospekts hävdat att priset på en programvara bara är en del av en framgångsrik licenshantering, det är minst lika viktigt att säkerställa att man har rätt licenser utifrån verksamhetens behov.

Så det är glädjande att inte bara vi har konstaterat detta, i en nyligen genomförd studie på 1700 kunder i storleken 500-500.000 anställda så konstaterades det att i medeltal 37% av licenskostnaderna spenderades på outnyttjade produkter.

Om man sedan adderar de 2 största trenderna i branchen med “everything in the cloud, defined as software” så förstår man lätt att köpa fel programvaror med en minskande IT-budget är en dålig väg till att en agil och dynamisk IT-lösning.

Så låt nyårslöftet vara att bli smartare 2016, sluta att hantera licensfrågan reaktivt och fördjupa era relationer med oss partners som tar licensrådgivning på allvar och som har kompetens att optimera ert licensinnehav baserat på behov snarare än att förnya befintliga avtal 1 gång om året.

För handen på hjärtat: När satte du dig senast med en kopp kaffe och det där licensbrevet på 20 sidor?

Ämnet är hett. Läs den här artikeln baserat på vad 1E kommit fram till, så förstår du.

Diagrammet är gjort av ComputerSweden

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook