Saltmätargatan 8A, 113 59 Stockholm

+46 (0) 8 410 55 700 info@middlecon.se

Leaked Notes: Hemlig plan på Middlecon

Kaleidas privata journal 2017-09-22

Den mänskliga hjärnan är en fantastisk processor med enorm kapabilitet. Det vet vi. Går det att replikera denna fantastiska klump med ny teknologi? Jajjamensan.

IBM har länge arbetat med chipet TrueNorth och SyNAPSE. Resultatet är möjligheter för fler smarta saker som tänker själva.

Det finns många som uttalat sig om huruvida AI och självtänkande maskiner är bra eller dåligt. Det är lätt att följa med strömmen när Bill Gates, Elon Musk och andra namnkunniga uttalar sig. Det är lätt att glömma att det vi hör är väldigt många åsikter, inte fakta.

Hur långt är vi ifrån att se en artificiell intelligens kopplas ihop med en syntetisk hjärna? Titta här och upptäck ännu mera Brain Power.

Personligen håller jag mig positiv. Resurser finns för att skapa alla möjliga lösningar. Ibland funderar jag över om jag kan tillverka en AI för det vardagliga arbetet så att jag kan spendera mer betalad tid till att reta Bård på allsköns sätt. Det är bäst att jag sätter upp ett möte med IBM för att se om de kan hjälpa mig.

Jag är säker på att de kommer stödja mig.