Vad händer om någon stjäl mina personliga uppgifter?

big data Data science ibm gpt chatbot

Det har kommit ett nytt EU direktiv om hur företag (ISP och telekomföretag) skall hantera ditt data. Enligt detta direktiv så skall du som företag anmäla till myndigheterna inom 24 timmar vilket data som har blivit stulet, och vilka personer som detta påverkar. Under vissa omständigheter så kan du få ett uppskov i tre dagar med att lämna denna information.

I och med att vi lever i en uppkopplat värd där alla uppgifter om oss finns spridda hos många företag är det viktigt att vi tillsammans jobbar med att höja säkerheten. Det är väl även på tiden att vi som konsumenter kräver en höjd säkerhet från de företag som får spara vårt data.

Det blir ju mer och mer ovanligt med ”vanliga” bankrån. Det finns ju inga kontanter på banken. Brottslingarna flyttar ut i cybervärlden, och där tar de för sig av vårt data som de använder.

Detta är ju mycket bra att EU kommissionen tar upp denna fråga och ger oss riktlinjer för hur vi skall bete oss kring dessa frågor som ju är högaktuell genom den senaste tidens händelser och debatt.

Kan ditt företag berätta för myndigheterna inom 24-72 timmar att du har haft ett intrång och iså fall vilket data som har blivit stulet?

 

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-13-591_en.htm

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Share this post

Twitter
LinkedIn
Facebook