Vad är Rest API

Ett API är en uppsättning definierade regler som förklarar hur datorer eller program kommunicerar med varandra. APIer sitter mellan ett program och webbservern, och fungerar som ett mellanliggande neutralt lager som bearbetar dataöverföring mellan system.

Varför är det bra att använda APIer?

Tänk dig ett API som erbjuds av en tjänst för betalningshantering. Kunderna kan ange sina kortuppgifter vid en ansökan i en onlinebutik. Betalningsprocessorn kräver inte åtkomst till användarens bankkonto, istället skapar APIet en unik token för den här transaktionen och inkluderar den i API anropet till servern. Detta säkerställer en högre säkerhetsnivå mot potentiella hackningshot.

Fördelen med APIer är att man kan anropa flera servrar, men klienten behöver inte veta vilken som svarar, bara att den får ett svar. Den här tekniken gör det möjligt att ha skalbara lösningar som hanterar tusentals samtidiga anrop.

Rest API – många fördelar

REST API är enkel att använda eftersom den baseras på HTTP (HyperText Transfer Protocol, standardspråket på webben) för att processa förfrågningar.

GET skickar ett anrop och hämtar data från en resurs. Du skulle till exempel använda GET för att hämta en post från en databas.

POST skapar en ny resurs, till exempel en ny post i en databas.

PUT uppdaterar en befintlig resurs.

DELETE tar bort en resurs.

Förutom att ange din databegäran, kräver REST API också att du anger de språk som ditt anrop stöder, hur svaren ska formateras, hur du använder call-back information, om det finns API-nycklar inblandade och eventuella begränsningar av begäran. Arbete på den här nivån kommer vara avhängig på vilken platform du använder för att arbeta med REST APIs. Allra vanligast är Python och Java.

Rest API är alltså ett enkelt och effektivt sätt för att ställa frågor.
e filmen för mer info eller besök IBMs hemsida

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook