Vad är en Data Mesh- och hur gör man för att inte Mesha till det.

Del 1- En nybörjarguide för att implementera den senaste branschtrenden: en Data Mesh

Fråga vem som helst i databranschen vad som är hett nuförtiden och chansen är stor att Data Mesh kommer att hamna högst upp på listan. Men vad är en Data Mesh och varför ska du skapa den? Nyfikna sinnen vill veta. I en tidsålder av självserviceaffärsintelligens betraktar nästan alla företag sig själva som ett data- first företag men inte alla företag behandlar sin dataarkitektur med den nivå av demokratisering och skalbarhet det förtjänar. 

Ditt företag, för exempel ser data som en drivkraft för innovation. Din chef var en av de första i branschen som såg potentialen i Snowflake och Looker. Eller så kanske ledde din CDO ett tvärfunktionellt initiativ för att utbilda team om bästa praxis för datahantering och din CTO investerade i en datateknikgrupp. Mest av allt önskar dock ditt datateam att det fanns ett enklare sätt att hantera de växande behoven i din organisation, från att skicka den oändliga strömmen av ad hoc förfrågningar till att hantera olika datakällor genom en central ETL- pipeline. 

Understödjande av önskan om demokratisering och skalbarhet är insikten om din nuvarande dataarkitektur (i många fall ett silad Data Warehouse eller en Data Lake med vissa begränsade möjligheter för realtidsströmming) kanske inte uppfyller dina behov. Lyckligtvis behöver team som söker en ny lösning för data inte något mer än Data Mesh- Ett arkitekturparadigm som tar branschen med storm. 

Läs mer om Data Mesh här

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook