Trött på fotboll och tv-tittande? – Testa Speedgate!

 

För dig som sitter hemma på semestern och har kommit in i stadiet när en blir en aning rastlös, här kommer den ultimata aktiviteten då bad och fotboll börjar kännas lite uttjatat. Ta istället med familjen, vännerna eller kollegorna ut på en match Speedgate!

 

Så vad är det här för påhitt? – undrar du. Jo, speedgate är svaret på frågan som lyder: Vad händer om en låter en AI komma på en helt ny sport? 

 

Designbyrån AKQA presenterade den sprillans nya sporten som ett projekt för Design Week Portland i våras där en AI fått skapa en helt ny sport baserad på data från 400 olika sporter världen över. Speedgate är alltså den absolut första sporten som är helt skapad av en AI.

 

 

Däremot tycks inte Speedgate vara det första alternativet som AI:n genererat. Weforum berättar bland annat att flera förslag hade skapats, men att ett flertal av dessa var en aning orealistiska för människor att utöva varför dessa valdes bort. Detta är alltså anledningen till att Speedgate är en bollsport och inte innebär exploderande, flygande frisbees. 

 

      • Du hittar reglerna till den AI-genererade sporten Här!

 

Det hela går ut på att passa en boll mellan spelare för att kunna göra mål. Det låter rätt bekant, eller hur? Men det slutar inte där.

 

Spelplanen har tre så kallade Gates och går att likna med fotbollsmål utan nät. Likt fotboll ska bollen genom målet (eller Gaten), för att göra poäng, men innan dess måste bollen igenom en mitten-Gate som är mitt i planen för att det faktiskt ska bli poäng. Speedgate är designat så att du inte kan spela genom att aldrig passa bollen till en lagkamrat, utan för att vinna krävs det 100% samarbete, något som AI:n har speciella regler för, meddelar Fastcompany.

 

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook