The Matrix Resurrections- En comeback efter två decennier

Om några dagar kommer Matrix 4 anta utmaningen att vara en uppföljare till en filmserie som inte har släppts på drygt två decennier. När den första filmen av Matrix kom ut ansåg de flesta fortfarande att internet var en nyhet. Det var 1999 och mobiltelefoner var en klumpig apparat som få ville ha med sig. Tanken att datorer på något sätt kunde växa i kraft för att ta ta över världen var skandalöst. 

Matrix brände in sig i det kulturella minnet genom att presentera en värld där datorer styrde människor som levde ut sina dagar i en datorgenererad simulering. Men idag är Matrix-världen fullständigt igenkännbar. Datorer i form av algoritmer kontrollerar stora delar av mänskligt liv, från bankkonton till lånesaldon, färdplaner till den dagliga pendlingen.

Utvecklingen av AI och deepfake-teknik har suddat ut gränserna mellan det verkliga och det imaginära. Bilder kan manipuleras på sätt som inte går att upptäcka. AI kan snart möjligen replikera mänskligt beteende perfekt. Så hur kan Matrix 4 bli lika relevant idag när dagens digitala utveckling inte skiljer sig så mycket från det som första filmerna av Matrix föreställde. 

Genom att utvecklas för att ta itu med nya aspekter av vårt förhållande till teknik kan Matrix 4 göra sig själv lika relevant för livet i 2021 som The Matrix var för livet i 1999. 

Se trailern till filmen på Youtube: Official Trailer 1

Official Trailer 2. 

För vidare läsning: https://gamerant.com/matrix-4-2021-artificial-intelligence/

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook