Smart blockchain för försäkringsbranschen lanseras i Thailand

aerial photography of buildings
Försäkringsbranschen i Thailand förändras med hjälp av IBM Cloud och blockchainteknik.

Foto av Te lensFix från Pexels

Försäkringsbranschen har gått igenom en teknologisk förändring under det senaste decenniet. Det har varit en stor utmaning, inte bara för att omfånget av data är stort, utan för att äldre data kommit i olika format. Tänk själv, du tecknar en pensionsförsäkring när du är 25, men den kommer inte i kraft förrän du är 60+. Under 35 år hinner mycket att ändras.

Thai Re, en ledande datadriven i Thailand har precis gått ett steg längre genom att släppa sitt ”Insurer Network”.

Nätverket är byggt på blockchainteknik och IBM Cloud och tjänsten är till för att öka både säkerhet och hastighet inom försäkringsbranschen.

Tjänsten lanseras i rätt tid. Efterdyningarna av covid-19 har satt press på försäkringsbolagen. Snabba beslut är vitala för att hålla kunderna nöjda, risken för förfalskning minskar och det ökar samarbetet mellan olika partners.

Intresset har varit mycket stort eftersom tekniken kommer ge nya möjligheter till ett säkrare och mer transparent system. Lösningen lanseras över hela landet och man räknar med att nästan 100% av försäkringsbolagen kommer att använda tjänsten.

Läs pressreleasen här

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook