Skam den som ger sig

big data Data science ibm gpt chatbot

Simon Wheatcroft är blind, han förlorade synen när han var 17 år, men det stoppar honom inte från att nå sina mål. Han vill springa, och han vill springa långt. Med hjälp av IBM Cloud och Runkeeper har han lyckats göra just det och tävlar numera i långdistans.

Efter att ha försökt klättra upp för ett berg för att fria till sin flickvän, men misslyckats, kände han sig besegrad. Handikappet begränsade honom, men skulle det övervinna honom? Nä. En dag beslöt han sig för att utmana sig själv, han skulle ut och springa, trots att han var blind.

På en begränsad yta borde det ju gå bra, eller hur?

Låt oss säga att Simon har haft närkontakt med en och annan lyktstolpe. Men genom att lägga samman meddelandena från Runkeeper med minnet av omvärldens ljud, underlag och geografi har han lärt sig att förstå hur omvärlden ser ut i relation till hur långt han sprungit. Den insikten har tagit honom längre och längre.

Runkeeper är en app för den som springer som ger precis data om löpningen. Den är inte speciellt anpassad för blinda på något sätt. Ändå har den vunnit honom en helt ny frihet.

Simon har nu sprungit New York maraton. En fantastisk prestation för den som har synen, men än mer så om man saknar ett av sina fem sinnen. Den här killen har garanterat inte sitt huvud uppe i det blå, men han har valt att ta molnet till hjälp för att nå sina mål.

 

 

Du kan läsa mer om hur IBM Cloud och Runkeeper fungerar tillsammans här

 

Hör den spännande intervjun med Simon

 

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook