Sensordata till din Big Datalösning

big data Data science ibm gpt chatbot

För många är det en utmaning att få fram data från sensorer till sin Big Data lösning. Ett sätt att lösa detta är att använda det nya MQTT-SN protokollet. Det är ett protokoll för en pub/sub miljö för att skicka små lättviktsmeddelande från en sensor till din backend-miljö.

Det finns många olika sätt att få din sensor att prata MQTT, du kan scripta själv eller du kan använda en av de många open source klienterna som finns tillgängliga på mqtt.org.

Så här ser en generell skiss över en MQTT-SN miljö ut

structuremqtt.jpg

Du kan välja mellan att använda en transparent eller en aggregerad gateway.

mqtt2.jpg

Ett MQTT-SN meddelande består av en header som är 2 eller 4 octets lång, samt en option på ytterligare ett fält som är 1 octets lång. Message type är 1 octet lång och specificeras enligt nedan:

mqtt3.jpg Sedan tillkommer en message-variable-part som innehåller själva datat.

Allt detta innebär att meddelandena blir mycket små även i sin fullständiga helhet.

Det gör att stora mängder data kan hanteras med minimala resurser ute i sensorn. Om sensorn drivs med batteri innebär det att batteriet kommer hålla mycket längre när man använder denna typ av lean protokoll. En effektiv lösning för dig som behöver access till ditt data snabbt.

För mer information

pdf507x507.png

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook