Scania : Effektiv och hållbar logistikhantering med Big data

Scania är världsledande leverantör av transportlösningar och är störst i övergången mot hållbara transportsystem. Scania arbetar för att vara en solution provider för hållbara transportlösningar och det innefattar allt som har med transporten att göra. Deras vision är att bli ledande inom IT genom att satsa på nya innovativa tekniklösningar.

Utmaningen

Scania ville göra arbetet så effektivt som möjligt genom att förstå vart bristen ligger och konsekvent eliminera källan till problemet. Företaget behövde gå mot en datadriven tankesätt. Det uppstod ett behov av att skapa en dataprodukt med förmågan att omvandla positionsdata till affärsinsikter på ett reproducerbart, tillförlitligt och skalbart sätt. Det nya sättet att arbeta med data ställde krav på nya bearbetningsverktyg som behövs för att genomföra arbetet.

Lösningen

Streaming paradigm i kombination med behandlings styrkan av data lake visade sig vara en framgångsfaktor. En gemensam dataplattform underlättade också samarbetet mellan, datavetare och dataingenjörer. Cloudera och Scania arbetade tillsammans med databehandlingen som gjordes med hjälp av Apache Kafka och Apache Spark för att översätta det önskade affärsresultatet till dataspråk. En End-To-End pipeline skapades med hjälp av DevOps and Continuous Delivery. Scania har nu en verifierbar, pålitlig och repeterbar strömmande big data-applikation.

Resultat

Scania lyckades samla de inom verksamheten som förstod problemet och resultatet som behövdes, med de som kunde manipulera relevant information för att uppnå uppdragskritiska affärsresultat. Genom att gemensamt analysera till synes heterogena datasets som lastbil storlek, plats och tid, kan Scania framställa den mest exakta informationen för att ta beslut snabbt och effektivt. Oavsett om det handlar om att skapa en viss typ av lastbil eller att skapa en omläggning av färdvägen baserat på trafikinformationen. Detta skapade en mycket mer effektiv och hållbar modell för analys, utveckling och förbättring..

"Data has become the vehicle that takes us from problem to solution, and the data lake, processing and data science team have worked with us to build a ‘map’ that can turn this into a reality. The ability to tap into data, trends and insights is truly powerful and promises to be the foundation for our sustainability mission long into the future."

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook