Radikal prognos – var 3e nordisk IT leverantör försvinner Radikal prognos säger att var tredje nordisk IT leverantör försvinner inom 3 år

[:sv]En tredjedel av alla Nordiska leverantörer av IT tjänster kommer att slås ut förutspår Radar Ecosystem Specialists. Är du redo inför det stora skiftet?[:]

När industrialiseringen av IT tjänster ökar kommer många leverantörer att hamna vid vägs ände.
Är du redo inför det stora skiftet?

En tredjedel av alla Nordiska leverantörer av IT tjänster kommer att slås ut förutspår Radar Ecosystem Specialists senaste rapport ”Den perfekta stormen: Industrialiseringen av IT”. Det är ingen liten omvälvning de ser framför oss.

 En tredjedel av IT-leverantörerna saknar idag förutsättningar att överleva en snabb industrialisering av IT-ekosystemet, enligt Freddie Rinderud, senioranalytiker på Radar.

Vi står inför en ny teknisk era där de gamla affärsmodellerna utmanas rejält. Tre områden som pekas ut är:

  • Industrialiseringen av IT – där vi idag fortfarande har en branch som står inför ett enormt skifte.
  • Kravet på digital innovation – där omstörtande affärsidéer kommer att utmana de traditionella lösningarna.
  • Ny teknik, överallt – molnet, AI, blockchain och IoT tillsammans skapar banbrytande förutsättningar för nya tekniker.

Hur ser det ut för dig eller din sourcingpartner?

Förutsägelserna säger att få leverantörer i mellanregistret kommer klara konkurrensen med de stora drakarnas plattformar. Google, Amazon, Microsoft och IBM har skapat veritabla IT fabriker som tillhandahåller it-tjänster för en billig penning och dessutom är skalbara. Ett nordiskt IT bolag i mittsektionen som inte tänker innovativt kommer helt enkelt inte att ha en chans att konkurrera.

IT kommer att växa sig större och breda ut sig över nya branscher. För överlevarna bland IT bolagen gäller det att fokusera på en del av tekniken och sedan renodla sin nisch. Lyckas de med detta är möjligheterna stora att de klarar sig genom stålbadet och får växa sig starkare.

Med en prognos på förändring på två år är spelrummet i tid mycket begränsat. Säkerställ att ditt nuvarande data warehouse klarar att hålla måttet inför kommande förändringar. Känner du dig osäker är det klokt att överväga en ny leverantör som kan stödja dig med en stark infrastruktur när stormen kommer.[:en]Industrialisering av IT förändrar marknaden inom 3 år
När industrialiseringen av ITtjänster ökar kommer många leverantörer att hamna efter. Är du redo för den stora stormen?
En tredjedel av alla Nordiska leverantörer av IT tjänster kommer att slås ut
[:]

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook