Örnkoll på drönare

big data Data science ibm gpt chatbot

Det förutspås att drönarna kanske blir den hetaste julklappen i år. Det är därför lika bra att redan nu förbereda sig på juldagen. Då kommer grannen att försöka snoka reda på om du gav dig själv en Tesla i julklapp. Inte i egen person utan med propellerburen kamera.

Drönarnas vara eller inte vara är en fråga som ställts ända sedan de kom till marknaden. Det skulle vara fiffigt att leverera matkassen till dörren med dem, ja, men de kan också ställa till med rejäla säkerhetsrisker. Förstöra antenner, störa i luftrum, utföra spionage, råka tappa bomber etc.

Emedan diskussionen om det går vidare kring det finns dock en guldkant på tillvaron och i det här fallet en sannerligen en disruptive business som ligger och pyr.

I Nederländerna tränas och används örnar av polisen för att oskadliggöra drönarna. Således är nu frågan, vem som startar en privat örnfarm i Sverige och hinner kläcka nog fåglar innan jul?

Sätt priset nog högt och du har både råd att köpa Teslan i fråga och kan putsa på den i lugn och ro medan grannarna gnisslar tänderna över att deras nya leksaker avhysts med våld av en ondsint fågel. Drönarliken i trädgården tar du naturligtvis hand om, reparerar och säljer billigt på Blocket.

Utvecklingen går framåt, men även om drönarna slår på topplistan, kan man lita på att naturen ger tillbaka med näbbar och klor. I detta fall bokstavligen.

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook