Nya charge metrics för DB2 11.1

Äntligen händer det igen. DB2 11.1 innebär att vi får nya spännande charge metrics.

Nyheterna i DB2 11.1 är att vi kommer få DB2 Direct licenser, både i standard och advanced modell. Alla är hyrlicenser och betalas per core och per månad eller per år. I advanced får du med alla funktioner som brukar vara med i advanced paketeringarna.

Licensformen fungerar bra för dig som använder molntjänster eftersom du betalar per core / virtualcore och det finns inga krav på att du skall använda ILMT. Detta är ett stort plus eftersom det i vissa molntjänster kan vara svårt att implementera ILMT. Det finns alltså en enkel licensform som låter dig expandera och reducera dina licenser på månadsbasis allt eftersom behoven ändras.

En annan nyhet är DB2 Developer. Du betalar per utvecklare och får använda alla coola features i din utvecklingsmiljö.

Ytterligare en ny licensform är virtual server. Där du betalar för din DB2 server per installation. Du kan välja att installera en virtuell eller en fysisk server, dock får servern max ha 16 cores och 128 GB minne. Du behöver inte använda ILMT här heller.

Eftersom det kommer så mycket nytt försvinner alltså gamla charge metrics.

Det som också försvinner är DB2 Express Fixed Term Licenser och den förändringen kommer vid din nästa renewal.

 

Så vad passar dig? Ta kontakt med oss om du vill veta mer om dina valmöjligheter när du ska använda en annan charge metric för DB2 Express, eller titta på en gång på DB2 Direct licenserna som även de är hyrlicenser.

Vill även du ha en gratis DB2 databas så finns fortfarande DB2 Express-C

En fördjupning i licensregler kan du göra på den här länken

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook