Ny VD på Middlecon

big data Data science ibm gpt chatbot

Björn Östman kommer att ta över som ny VD på Middlecon från den 1 juli 2018. Berry Österlund som lett företaget sedan starten 2010 kommer att fokusera på sin roll som CTO och utveckla Middlecons tjänsteprodukter. Detta är ett naturligt steg då vår konsultverksamhet, som Björn lett sedan 2016, är den del där vi ser den starkare tillväxten under kommande år. Konsultverksamheten har de senaste två åren haft en årlig tillväxt på drygt 50% och därmed alltså överträffat tillväxtmålet på 30%. Målet under kommande år är att fortsätta med samma tillväxttakt. 

 

Middlecon kommer att fortsätta fokusera på sina två huvudverksamheter; licensförsäljning och konsulting. Inom båda områdena jobbar vi i huvudsak med middleware där vi fångar, transformerar, transporterar och lagrar data. Vilka produkter och tekniker som vi använder styrs av situation och behov.

Målet för kommande åren är att behålla vår position som ledare inom IBM Information Management och IBM SAM-tjänster. Målet framåt är även att fortsätta vår utveckling inom IBM Integration och OpenSource lösningar för data management, som t ex Hadoop, och bli den ledande aktören även inom dessa områden. IBM och OpenSource kompletterar varandra bra och IBM bidrar även mycket till OpenSource nätverken. Vi ser fler och fler kunder som har en strategi som pekar på en hybrid arkitektur, både när det gäller att blanda Enterprise-produkter från IBM med OpenSource, men också med molnlösningar blandade med egna datacenter.

Vi ser också en ökad efterfrågan av managerade tjänster och har idag en portfölj av tjänster kring databashantering, Hadoop och Software Asset Management. Dessa kommer vi att fortsätta att utveckla och komplettera ytterligare med erbjudanden från IBM och OpenSource. Ett nytt område som vi dessutom arbetar med är tjänster kring AI, där AI ger oss som jobbar med datahantering nya verktyg och nya möjligheter att hjälpa våra kunder.

IBM
Middlecon är auktoriserad IBM partner och en av de största återförsäljarna i Sverige. Vi vann globalt pris för årets partner som delades ut på IBMs stora event Think2018 i Las Vegas!

På konsultsidan jobbar vi främst med datahantering genom produkter som transporterar och transformerar data med MQ, IIB eller DataStage och lagrar data med Db2, Informix eller säkrar data med Guardium.

Lösningar och områden vi jobbar med
WMQ, IIBM (WMB), API Management, Db2, Watson, ILMT, BigFix, Linux, Datastage, Hive, Hbase, Kafka, PostgreSQL, Kerberos, Guardium, IT infrastruktur, Linux, Quality Stage, IIAS(Sailfish), NiFi,  m fl.

Om oss
Middlecon är en av Nordens främsta aktörer när det gäller IBM och Open Source lösningar för databaser, Big Data, Data Warehouse och Data Integration. Vi levererar hög kvalitet i våra projekt genom vår spetskompetens. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i din roll. Vi jobbar ofta i team med såväl kollegor hos kunder, IBM och internt.

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook