Nu räddar vi världen med AI

Vi listar tre områden där AI hjälper till att motverka miljöförstöringen. Är ditt företag klimatsmart nog?

Bild av Ingo Jakubke från Pixabay 

Klimatförändringen är det största hotet vi människor upplevt samtidigt som artificiell intelligens är ett av de kraftfullaste verktyg vi har. Kan vi kombinera de två och rädda världen med AI?

Det tror många företag och uppfinningsrikedomen är stor. Just nu flödar kapital in i diverse klimatinitiativ och nya startup ploppar upp som svamp i skogen.

Här listar vi tre områden där startups gjort skillnad, men de finns många fler.

One Concern, som nått 45 miljoner dollar i donationer, bygger digitala tvillingar av naturliga och byggda miljöer för att kunna testa effekterna av klimatförändring. I dessa kan kunder sedan bedöma sin egen hållbarhet i deras modeller. De kallar det Resiliance-as-a-Service.

Ett annat område som växer är ”climate insurance” där flera startups försöker hjälpa organisationer att bättre förstå och föregå klimatförändringar och med hjälp av AI skydda sig mot finansiella risker. Descarte Undwriting erbjuder försäkringar mot både översvämning, torka och mycket mer. De använder machine learning, IoT, radar och sonar för att övervaka förändringar.

För produktionsmiljöer finns också ”carbon accounting”. Det går ut på att beräkna ett företags koldioxidutsläpp, något som kan vara både krångligt och datakrävande att förstå. För utan att veta hur man ligger till blir det svårt att göra något åt det. Sweetgreen tittar på kossors metanutsläpp så att man vet hur stor påverkan osten i salladen gör. En annan är Square som räknar på utsläppen från elproduktion.

Detta var bara ett axplock av smarta företag med intressanta erbjudanden som bygger på AI. Så jag rekommenderar den här artikeln för mer inspiration. Oavsett dessa löser vi inte klimatproblemet över en natt. Det finns, som alla vet, ingen patentlösning för att förminska utsläppen.

Det är dags för dagens organisationer att använda verktygen som finns på marknaden. Den nya kraftfulla tekniken bringar gott hopp om att utveckla nya smarta lösningar som kan förändra utvecklingen. AI är ett kraftfullt verktyg som leder oss framåt.

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook