Retroinsikt: 1984 fanns inte Gmail eller Outlook

Idag lagrar och flyttar vi data mellan oss som aldrig förr. Exempelvis kan man med IBM Aspera lätt transportera eller strömma data över hela planeten. En ren raketvetenskap på 1980talet. Ett program levererades fysiskt på den tidens stora portabla lagringsenhet, floppydisken, en av IBMs många bra uppfinningar.

Som jämförelse skulle installationsprogrammet för dagens Officeprogram behöva ca 118 st 12 tums disketter för lagring.

Det är lätt att se på den här tiden med lite drömmande ögon, inte minst när någon nämner sitt ägande av en Commodor64, men var det verkligen så himla mysigt i PCdatorernas barndom?

Det vi idag tar för givet med ett par knapptryck, var långt mera komplicerat då.

Thames TV var i framkant med datavänliga TV-program redan 1984. Nedan följer en instruktionsfilm om hur man skickar ett email. Det känns extra fint när mannen i gult säger ”det är inte alls svårt” medan han kopplar om telefonsladden in i sitt modem.

Det är med glädje jag noterar att denna tid är förbi. Särskilt när jag skickar mitt email, strömmar film eller delar foton på sociala medier.

Tack och lov för dagens molnlösningar och snabb fildelning!

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook