NASA och IBM släpper AI-modell i öppen källkod för klimatforskning

Nasa

Spännande AI-nyheter! I ett imponerande samarbete har NASA och IBM tagit fram AI Foundation Model for Earth Observation, en AI-grundmodell i öppen källkod som syftar till att förbättra forskning om jorden och klimatförändringarna.

Modellen använder NASAs satellit- och fjärranalysdata, inklusive högupplösta bilder från Harmonized Landsat och Sentinel-2 över olika områden. ​​Sentinel-2 och Harmonized Landsat är satellitsystem som används för att övervaka och samla geografisk information från jordytan.

Använder öppen källkod för att främja samarbete och accelerera utvecklingen

Hugging Face är en ledande plattform för öppen källkod inom artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML). Det fungerar som ett community där forskare och utvecklare kan dela och upptäcka olika AI-modeller och verktyg. NASA delar sin AI-modell på Hugging Face-plattformen för att främja samarbete och parallellt öka takten på modellens utveckling.

IBM och NASA har som mål att underlätta och påskynda forskningen genom att använda avancerad AI för att analysera stora mängder data från jordobservation. Genom att IBM tränar AI-modellen med NASAs omfattande dataset syftar de till att identifiera förändringar i samband med naturkatastrofer, skördar och ekosystem. Detta initiativ utnyttjar kraften i maskininlärning för att avläsa och tolka komplexa mönster och förändringar i miljön, vilket i sin tur kan bidra till en ökad förståelse av jordens tillstånd.

Detta samarbete markerar ett steg framåt inom klimatforskning och visar hur AI kan användas positivt för att gynna vår planet. Vi ser fram emot att följa utvecklingen av detta!

Källor:

NASA
IBM

Vill veta mer hur man kan nyttja AI på ett positivt sätt för ditt företag? Kontakta oss.

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook