Möss och maskiner

big data Data science ibm gpt chatbot

Någonstans i London promenerar en ung man omkring utan att lägga energi på den invasion av möss som drabbat vinden i det nya huset. Han vet när han måste tömma sin råttfälla. När musen hamnat i kläm spelas nämligen en fanfar på hans smartphone eftersom han har riggat fällan med IoT.

Internet of Things användbarhet kan påvisas i alla möjliga typer av projekt.

En något mer allmännyttig produkt utvecklas av det brittiska företaget Berg. Deras Cloudwash är en tvättmaskin fylld av IoT. Målet är dock inte att göra en kul tvättmaskin med hundratals funktioner, deras idé är att få Internet of Things att förenkla livet för dig när du ska tvätta din smutsiga byk.

Den här maskinen har bara några få inställningar. Du kan till exempel köra ”vardagstvätt” och så räknar den själv ut allt för att tvätten ska bli ren. Ett annat exempel är att om du behöver mera tvättmedel trycker du på en knapp och vips skickas en beställning till en leverantör. Enkelt!

Det är fint att maskinen kan bedöma vad din tvätt är och hur den ska hanteras. Men Berg har valt att lägga fokus vid momentet vi alla tänker på efter att vi tryckt på startknappen. För visst känner du igen tanken:

När är maskineländet färdigt?

Undertecknad har aldrig varit med om att någon maskin haft en display som redovisat faktisk klocktid för tvättprogrammets längd. Gissningsvis tillverkas tvättmaskiner för användning på Venus. Där är en dag 5832 timmar ungefär.

Med Cloudwash har Berg dock eliminerat gissandet. Dessutom kan man ställa in maskinen så att startar för att bli färdig vid en speciell tidpunkt. Det frigör din hjärna och din tid. Du VET när du ska öppna luckan och kan därmed koncentrera dig på annat under tiden.

Det är smart! Men de är inte ensamma.

Smartare tvättmaskiner är något som även utvecklas i Sverige. På Data Server Day den 19e maj kommer Mats Axelsson från Axelerate att berätta mer om det och några andra projekt. Det blir ett spännande föredrag om både teknik, visioner och inte minst, hur man slår mynt av det.

Anmäl dig idag!

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook