Molnsättningar

big data Data science ibm gpt chatbot

För ganska många år sedan när jag jobbade med kvalitetssäkring av IT system så jobbade vi efter devisen:

Det som inte går att mäta, går inte att hantera.

Självklart kan det låta lite klyschigt, men det finns samtidigt något ganska viktigt att ta fasta på i den meningen, för utan tydliga mål är det omöjligt att veta om våra ansträngningar givit önskat resultat.

Så oavsett vad vår långsiktiga vision med Molnet är, så kommer det att vara viktigt att även ha tydliga taktiska mål med de projekt som vi bedriver för att lyckas i längden. Ett sätt att jobba med målsättningar kan vara SMARTmetoden där man kan stödja sig på en vedertagen modell för att definiera de viktigaste målen och formulera dessa.

Specifikt, målet måste vara klart och tydligt.
Mätbart, det måste finnas kvantifierbara kriterier för målet.
Accepterat, samtliga deltagare i ett projekt måste dela samma bild av vad som skall uppnås.
Realistiskt, mål måste vara rimliga även om de är tuffa, mål som är ouppnåeliga gör ingen nytta.
Tidsatta, när skall målet vara uppnått?

Ibland kan man behöva lite hjälp för att reda ut begreppen även om man tycker att projektets syfte är glasklart från början, vi på Middlecon kan hjälpa er att definiera mål och skapa taktiska och strategiska målsättningar med företagets Moln vision.

Att identifiera lämpliga projekt för molnet, säkerställa att affärsvärden går att koppla till IT-mål och omsätta i relevanta KPI’er är ett område som vi brinner för då vi vet hur viktigt det är för att lyckas i genomförandet av projekt.

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook