Det finns mycket trevnad med att hålla på gamla traditioner men ibland kan man undra om inte lite modernisering skulle vara på tiden. Här listar vi tre av midsommarförbättringar där AI kommer väl till pass.

Midsommarstången – Att resa en midsommarstång kan vara nog så besvärligt. Om den är väl dekorerad kan anspänningar knäcka stången på vägen upp. Med hjälp av sensorer kan man få ut både den mest effektiva resningen, men också hur man gör det med minsta möjliga ansträngning på själva stången.

Workout – Alla vill ju vara trimmade till sommaren, ingen vill ju bada i vassen! Med alla dessa motionsappar är det märkligt att ingen finns som bygger på en vanlig sommarmotion. Låt oss få räkna ut hur många kalorier av ”Små grodorna” som vi hoppat ihop. Kanske räcker det till en sillbit till. Det kunde bli den första helsvenska dance-workouten.

Effektiva inköp – Ingen midsommar utan rester. Dagen därpå dignar kylskåpet av överbliven mat. Vore det inte fiffigt med en app som beräknar inköpen utefter gästernas behov? Man lägger in hur många som kommer och ungefärliga midjemått och vips har appen räknat ut hur mycket sill, potatis och Linie Akvavit som kommer krävas för att hålla sällskapet nöjt. Bra för både plånboken och miljön.

Det här var bara några få förslag från Middlecons smörgåsbord. Mer förbättringar inför midsommar utlovas. För du ska inte tro det blir riktig sommar, utan lite mer teknik kryddad med AI.