Minska matsvinnet med smarta soptunnor

 

Miljö och hållbarhet är ett hett ämne i media, och teknikens utveckling för att främja en hållbar framtid kan gynna oss alla. Independent skrev tidigare i år om hur AI används för att spara in på både pengar och miljö när det kommer till matkonsumtion, något som redan är verklighet hos bland annat 23 IKEA-varuhus.

 

Naturvårdsverket skriver att runt 1,3 miljoner ton mat per år i sverige, vilket motsvarar ca 129 kg mat per person. Bara produktionen av maten som slängs motsvarar utsläpp på ca två miljoner ton koldioxid. Med en AI-driven tunna för matrester kan en urskilja vilken typ av mat som slängs mest i restaurangerna, och på så sätt få ett guldläge att ta fram en metod för att minska matsvinnet.

 

Trots det att det matsvinnet i hushållen som är det stora problemet så är AI-tunnorna på restauranger en början, och det är inte heller otänkbart att dessa smarta soptunnor skulle bli allt vanligare i svenska hushåll i framtiden.

 

Produktionen av den mängd mat som slängs varje år motsvarar utsläpp på omkring två miljoner ton koldioxid. Det motsvarar cirka tre procent av de totala utsläppen av växthusgaser i Sverige.

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook