Mayflower kastar loss – Obemannat fartyg på havsexpedition

Tekniken inom robotar, machine learning och AI går stadigt framåt. Nu lanseras snart ett forskningsprojekt där antalet manskap är… ja, ingen alls faktiskt.

Skeppet Mayflower (MAS) kommer utföra havsforskning på sin resa från Plymoth i England till Plymoth i USA. Två år av utveckling har lett till ett skepp drivet av solkraft, som ska samla data om klimatet och havet och vidarebefordra det till data scientists och andra forskare via molnet.

Sa jag ingen ombord? Nåja, någon form av personal finns.

Artie

Allt styrs av en AI kapten vars uppgift är att bedöma faror genom att scanna mot horisonten och sedan fatta rätt beslut för att hålla Mayflower på kurs. Här finns också en sjuarmad chatbot vid namn Artie som kommer berätta om livet ombord.

En sak man inte fokuserat på att utveckla är hastighet. Mayflower är inte byggd för att vara snabb. Med en maxhastighet på 10 knop, kommer denna trimaran att befinna sig på havet länge innan nästa brygga kan angöras. Detta ses dock inte som ett problem.

Det viktiga är inte att vara snabb, det är att få jobbet gjort.

Läs mer om Mayflower här: https://newsroom.ibm.com/2020-09-15-Mayflower-Autonomous-Ship-Launches

https://youtube.com/watch?v=n8wPUCPX6ss

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook