Mastercard öppnar upp för blockchain

blockchainexp.jpgVisa har redan tidigare introducerat en B2B betallösning som bygger på blockchain. Nu tar även Master Card klivet och släpper APIer på sin webbplats.

Kampen hårdnar när fler och fler ser hur blockchain ge nya affärsmöjligheter. Därmed låter man nu utvecklare experimentera i områden P2P, P2M och B2B betalningar, samt med försäljnings och distributionskedjor.

De släppta APIerna är en del av Master Cards ambitioner att hänga med i evolutionen. De vill öka företagets öppenhet för nya partners och visa potentialen med blockchain som vissa fortfarande ser på med djup misstänksamhet.

Det är förmodligen en klok strategi. Det här är en teknik som växer till sig snabbt. Att vara öppen inför nya möjligheter stärker ett företag och ger det konkurrenskraft.

Är du också nyfiken på blockchain så kolla in det stora samarbetsprojektet Hyperledger. Det är open source och den första länken i just din kedja. Vi rekommenderar även en läsning av IBMs rapport om vilka möjligheter som finns för företag som satsar på blockchain. Det är hög tid att hitta nya affärsmodeller inför en föränderlig framtid.

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook