LEANalyser – framtidens analysverktyg

[:sv]

Dagens analysverktyg har långt ifrån tillräcklig funktionalitet för att preparera data, vilket utgör ca 80% av analysarbetet. Detta har lett till att nya verktyg för datapreparering eller data-wrangling lanserats under de senaste åren. Emellertid så leder detta till att deltidsanalytikerna måste lära sig två verktyg: ett för datapreparering och ett för analys/visualisering. Betänker man att de vanligaste visualiseringsverktygen kräver att man arbetar med dessa flera timmar varje dag för att upprätthålla nödvändig kompetens, så inser man att deltidsanalytikerna inte har en lätt uppgift och att många satsningar inom Self Service Analytics får problem.

Analysprocessen med preparering och analys av data är i högsta grad iterativ, dvs man hoppar fram och tillbaka kanske 10—20 gånger mellan dessa moment för att uppnå ett användbart resultat. Använder man olika verktyg så innebär detta att datapreparerings-verktyget läser in data, preparerar data och producerar en utdata-fil som sedan läses in i analysverktyget, varefter analytikern verifierar korrektheten. Man förlorar därmed timmar eller ibland dagar i denna del av analysprocessen.

För att komma tillrätta med detta problem har en startup, Leanalyser AB, lanserat en ny typ av analysverktyg som hanterar både datapreparering och analys/visualisering.

Med detta verktyg kan man hoppa fram och tillbaka i analysprocessens olika faser och göra detta visuellt i realtid, utan att behöva ladda om data. Och tjäna mängder av tid!

Vill ni veta mer? Gå in på www.leanalyser.com

Tomas Nabel

https://youtu.be/pWhCgH1fQbM[:]

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook