Karl-Bertil borde skaffa sig en Data Lake

person wearing santa claus outfit while holding christmas gift

Varje julafton bänkar sig det svenska folket framför TVn för att höra Karl-Bertil Jonssons fina saga där han tar från de rika och ger till de fattiga i sann Robin Hood stil.

Problemet är att Karl-Bertil inte tänkt till. Hans metod är både krånglig, trög och rent olaglig.

Det finns bättre sätt att förvalta sina resurser på!

Sitter du med data i flera system som borde analyseras tillsammans? Kanske ett ekonomisystem som egentligen borde kopplas samman med försäljningssystemet?

Det finns mycket att vinna på att samköra data för att hitta nya insikter. Låt oss säga att Karl-Bertil hade tillgång till Big Data och IBM Cloud Pak. Då hade han kunnat använda historiskt data för att se vem som blev glad över förra årets klapp.

Den moderne Karl-Bertil tittar på paketmottagarens puls vid julklappsutdelningen efter Kalle Anka ca.16:15 förra årets julafton tillsammans med dennes årslön. De som har mer än en halv miljon in om året, men inte haft en puls över 110, åker direkt ner i ge-bort-säcken. Hen fick förmodligen en tändstickstavla med Bodens Fästning i vilket fall.

Helt klart en modernare variant!

Utvecklingen har gett oss helt nya spelregler för hanteringen av data. Så sluta upp med handpåläggning, investeringar i rimfrostig gammal infrastruktur och allt annat som får ditt data att kännas lika aktuellt som kristallvasen Karl-Bertil slängt in i fragila avdelningens betongvägg.

Vi hjälper dig att komma igång.

God Digital Jul!

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Share this post

Twitter
LinkedIn
Facebook