Just nu: Det fria ordet, extra fritt

big data Data science ibm gpt chatbot

Om det någonsin funnits ett tillfälle att skvallra är det just nu. Carte blanche på Twitter råder. Det behöver man inte se som enkom negativt. Det ger möjligheter att visa upp sig själv på styva linan utan att detta grundar sig på verkligheten.

Fabulera fram en privat lunch med Richard Branson, att tubsockor är det nya modet (särskilt om du har en halvpall ståendes i källaren) och att du äntligen fått till det med snyggingen på Riche. Eget påhittade fakta går utmärkt skylla på ”någon annan”.

Någonstans på den ryska tundran sitter nämligen en grupp hacker-kosacker och gnuggar händerna. De har kontoinformation att sälja. Närmare bestämt 32 miljoner Twitterinloggningar och den här gången behövde man inte ens göra ett dataintrång i Twitters databas.

Man kan ha hur mycket säkerhetsprogramvara som helst, men den har en stor, lömsk fiende att kämpa emot och den är förvisso inte övermänsklig, men den är mänsklig. När det gäller säkerhet är det bra om programvaran tänker själv, vi användare verkar ju inte göra det.

Således, när du ikväll sitter med ditt fredagsglas chardonnay och slöinstallerar obskyra tillägg i din browser, håll i minnet att det kanske är LinkedInkontot som stjäls nästa gång.

Var rädd om din röst, se till att den förblir din egen.

Och ett hett tips: Det kan vara bra att byta lösenordet på Twitter när du diktat ihop den sista sanningen för dagen.

 

Hur glad är man med 32 miljoner kontouppgifter att sälja? Kankse såhär pass…

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook