Julbelysning på routern, ingen ljus idé

big data Data science ibm gpt chatbot

På Middlecon har den stundande julen börjat med konflikt. Kaleida vill dekorera stilfullt, Bård vill ha blinkande lampor och kulörta färger. Resultatet har blivit ett mellanting med stilfulla ljuslyktor, en stjärngardin, eldrivna ekorrar och isbjörnar samt en blinkande entré som kan framkalla epileptiska anfall.

I samband med detta bör man ställa sig frågan om vårt trådlösa nätverk fungerar optimalt. För visste du att elprylar kan ha en negativ inverkan på ditt wifi?

Brittiska telecombolaget Ofcom släppte i dagarna sin nya app som kollar hur bredbandet mår och kommer med förslag på vad man kan göra för att förbättra hastigheten och gav rekommendationer för hur du ska göra för att få ut det mesta av sitt nätverk. Grundtanken är att all elektrisk utrustning ger ifrån sig elektromagnetiska fält som stör wifi signalen. Det är en nyhet så stor att den trillat runt jorden och även fått Amerikanerna att reagera.

 

Nu har förvisso ingen enorm forskning gjorts gällande hur mycket julrelaterade ljusslingor exakt påverkar men en talesperson från Linksys, som tillverkar routers, har faktiskt uttalat sig till NBC att man bör undvika att vira slingor med julbelysning runt om själva lådan.

Middlecons starkaste jultips är därmed att när du ska dekorera din router – håll dig till glitter och kulor för säkerhets skull.

Det kan du göra helt utan angst!

 

Källa: http://www.nbcnews.com/tech/internet/can-christmas-lights-really-slow-your-wi-fi-n472791

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook