Intervju med AI Sustainability Center

Vi talade med Andrea Risberg om etisk AI och vilka fallgropar man riskerar att falla i. Se filmen!

Vi fick möjligheten att ta en pratstund med Andrea Risberg, Program Manager på AI Sustainability Center, en organisation som arbetar med etisk AI i praktiken.

AI Sustainability Center är specialiserade på att detektera och hantera etiska risker med AI, så att organisationer kan nyttja den fulla potentialen av sina AI lösningar. Tillsammans med forskare från världsledande institutioner, privata och offentliga organisationer samt innovativa tech start-ups erbjuder de verktygmetoder och ramverk för hållbar och etisk AI.

Andrea leder arbetet med att etablera effektiva strategier, ramverk och metoder för centrets kunder och partners i syfte att säkerställa etisk AI. Vi tyckte att det var särskilt spännande att intervjua just henne, för naturligtvis stöter hon på situationer där AI inte håller kvaliteten och där tveksamma dataset gör att AI blir opålitlig.

Att arbeta med etisk AI är viktigt, inte minst nu när EU lagt fram sitt nya lagförslag där användningen av icke etisk AI begränsas. Du har kanske redan snubblat över frågan med etisk AI och lagt den lite åt sidan? I så fall bör du tänka om. Om du inte klarar det etiska testet riskerar du att exponeras för stora affärsrisker.

AI Sustainability Center har definierat fyra fallgropar som företag riskerar att hamna i men också ett enkelt kostnadsfritt självtest med 12 frågor som du kan använda för att se hur du ligger till.

Vi hade många frågor att ställa och det blev en fin intervju om vikten av att hantera sitt data rätt och hur man ska jobba för att komma närmare ett rättvist resultat.

Se filmen! Vill du hoppa mellan frågorna ligger länkarna under filmen på Youtube.

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook