Bodde du på Hilton i våras?
Då kan du vara av med dina kreditkortsuppgifter och någon kan sno dina pengar eller din identitet. Som du kan läsa i Dagens Industri har kunder som bodde på något Hilton Hotel under perioden 18 november till 5 december 2014 eller 21 april till 27 juli i år blivit utsatta för stöld av personuppgifter och kortuppgifter. Någon har tömt deras system på kortinnehavares namn, kortnummer, säkerhetskod och utgångsdatum.
Du kan även läsa på Hilton hotellens hemsida om vad som hände.
Förutom det uppenbara att stå vid skampålen ute i media, så måste Hilton betala böter och kompensation till kortbolagen samt skydda sina kunder.
I ett försök att minska dessa kostnader, och även reducera risken för stämningar från kunderna så erbjuder de en ett års “gratis” kreditövervakning samt assistans om du tror att du har blivit utsatt för identitetsstöld.
Frågan man ställer sig är varför stora bolag som Hilton inte skyddar sig bättre när det är så enkelt att skydda sig. Försäkringspremien är i sammanhanget låg. Betydligt lägre än för de åtgärder som Hilton tvingas att genomföra.
Är det ditt företag som kommer hamna i skottgluggen nästa gång?
Credit-cards2.jpg
Credit-cards by Lotus Head from Johannesburg, Gauteng, South Africa – sxc.hu. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons