IBM Watson tolkar konst

Det finns konstnärer som får inspiration av hur algoritmer tolkar verkligheten och skapar sina verk utifrån det.

Konstnären Tom White har skapat konstverk vars inspiration inte baseras på människors uppfattning utan algoritmers tolkning av verkligheten. Hans verk har blivit poplära bland machine learning intreserade och hans utställningar har bland annat ägt rum i Indien som en del av exhibition of AI artwork på Delhis Nature Morte gallery. White menar att hans design är baserad på en värld ur en maskins ögon.

För oss människor är konstverken abstrakta och liknar slumpmässigt utvalda figurer och färger som tillsammans skapar en bild som är svår att tyda. Men för algoritmer som är tränade att försöka tolka verkligheten från människans ögon blir resultatet inte lika abstrakt, det är högst sannolikt att det liknar en pryl från verkligheten.

Självklart var vi tvungna att testa detta på kontoret. Med hjälp av IBM Watson och konstnärliga förmågor på Middlecon blev resultatet följande:

                 

Konstverket till vänser är alltså till 80% chans en fiskekrok men kan också föreställa en galge. Verket till höger kan med 50% chans vara en fickkam – enligt IBM Watson.
[:]

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook