IBM Watson Health Cloud kan underlätta arbetet inom vården

IBM Watson kan på många olika sätt användas för att underlätta arbetet inom vården både för regeringen, företag eller organisationer.

Vi listar 3:

1. Upptäcka och utveckla läkemedel

IBM Watson kan hjälpa forskare att upptäcka olika mediciner och läkemedel. Som en plattform kan Watson användas av forskare till att hitta och utveckla nya behandlingar, dessutom före konkurrenterna. Det går till exempel att hitta kopplingar och relationer mellan gener, läkemedel, sjukdomar och andra enheter genom att analysera flera uppsättningar av biovetenskapliga kunskaper. Forskare kan sedan generera nya hypoteser med hjälp av de resulterande dynamiska visualiseringarna och bevis-baserade förutsägelserna. I och med att informationen som erbjuds till forskare från Watson är cloudbaserad innebär det att forskarna kan bli uppdaterade i samma takt som att biovetenskapens kunskapskällor uppdateras.

2. Social program management

Regeringen kan få stöd i sitt arbete i att erbjuda hälsa – och sjukvård. Företag kan även få maximal hjälp i att hitta lösningar för människor med speciella behov eller rehabiliteringar. Organisationer kan även få hjälp i sitt arbete i att stödja familjer eller barn i kris i form av att hitta lösningar som till exempel säkerhet för barn i utsatthet eller för familjer som går igenom adoption.

3. IBM Watson och onkologi

Mindre tid kan läggas på sökarbetet att hitta rätt litteratur för behandling för till exempel tumörer och mer tid kan istället läggas på att direkt behandla patienten. Watson för onkologi kombinerar de ledande onkologernas djupa kompetens inom cancervården med hastigheten hos IBM Watson för att hjälpa kliniker som håller på att skapa individuella cancerbehandlingar för sina patienter. Watson för onkologi är en lösning som drivs av information från relevanta riktlinjer, bästa praxis och medicinska tidskrifter och läroböcker. Lösningen går ut på att bedöma informationen från patientens journaler, att utvärdera medicinska bevis och att visa potentiella behandlingsalternativ som alltid erbjuder stödjande bevis. Onkologen kan sedan tillämpa sin egen expertis för att identifiera de mest lämpliga behandlingsalternativen.

IBM Watson Health Cloud. Watsons kognitiva förmåga gör att data kan omvandlas till kunskap. Kunskapen kan sedan användas av läkare som ett komplement för att till exempel hitta rätt medicin för en patienter. Se klippet för att förstå hur denna process fungerar.

Läs mer om IBM Watson Health Cloud och de 4 olika funktionsområdena här.[:]

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook