IBM – ute och cyklar

Den som tävlar, tävlar för att vinna. Även om doping är förbjudet finns andra typer av prestationshöjande medel.

Team USA Cycling ser till data insamlat i realtid via IoT för att hitta snabba insikter. För detta använder man bland annat IBM Watson, IBM Analytics och IBM jStart.

Tillsammans med IBM har man hittat mobila molnbaserade IoT lösningar som förenklar processen för insamling och analys av data. Detta ligger sedan till grund för feedback direkt till cyklisten under pågående tävling och tränarnas coaching. Resultatet: snabbare utveckling för laget och bättre prestationer på banan.

Allt baseras på tekniska lösningar. Här är ett urval:

En smart strumpa över cyklistens ben samlar in data från inuti vadmuskulaturen. Genom denna data kan man göra analyser över syreupptagning, styrka, mjölksyra, utmattning och återhämtning.

Under sadeln finns en sensor som samlar in och skickar data via mobilnätet till molnet där allt sedan delas med teamet i realtid. Sensorn är stark nog att sitta fast även om man kör i terräng och så lätt att den inte påverka cykelns totalvikt nämnvärt.

Avancerade glasögon med display och ljud ger cyklisten feedback direkt om hur man kan maximera resultatet. Exempelvis vilken hastighet som bör hållas eller vem i laget ska dra teamet framåt från första position.

Ett avancerat tidtagarur byggt med Raspberry PI och MYLAPS timing. All data skickas till Docker Containers i IBM Bluemix där rådata konverteras och sedan skickat via MQTT till Watson IoT Topic. All data sparas för analys i en molnbaserad NoSQL databas.

Ingen blir proffs på cykling utan stor passion, skicklighet och träning. Tillsammans med den mest avancerade tekniken har Team USA Cycling fått nya konkurrensfördelar när de satsar på nästa guldmedalj.

Tekniken är dock inte bara för elitcyklister. Utvecklare, forskare likväl som vanliga företag kan få snabba insikter genom att

samla in data från mobiler, appar och sensorer

skicka det till molnet, tex Cloudant (NoSQL Database as a Service)

analysera det i IBM Analytics/Apache Spark, IBM Watson eller Graph.

Möjligheterna är oändliga. Läs mer här om hur du kan bygga just din lösning med IBM Bluemix

bluemix.png

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook