IBM think event 2020 : Making the Digital Era an Inclusive Era

Förutom en känd musiker är Will.i.am även en strålande filantrop som gästade på IBM:s Think event förra veckan. Han påpekar att det finns en viss risk att vi överinvesterar i att utveckla artificiell intelligens och glömmer att satsa på att utveckla den mänskliga intelligensen. Will.i.am jämför hans AI företag med hans I.am angel stiftelse och konstaterar att det ekonomiskt sätt lönar sig mer att investera i att göra datorer smarta och att det är en större utmaning att lära människan, vilket han ser som problematisk. Han menar att det är viktigt att förbereda människor för den nya digitala eran och vi måste därför fokusera på att utveckla den mänskliga intelligensen i takt med AI utvecklingen.

Ginni Rometty, ordförare på IBM är väldigt passionerad om att göra denna digitala era inkluderande för alla. Det betyder att samhället måste förberedas. Hon trycker på vikten i att människor bör införskaffa sig fler skills för att kunna lyckas i den nya digitala samhället.

As the pandemic accelerates digital transformation, new ways of learning must keep pace if we are to equip all young people with skills relevant to the digital era and marketplace. On the one hand, this is a massive challenge; on the other, this presents a great opportunity to better prepare people for new careers.

Ginni Rometty tror att hela utbildningssystemet kommer omvärderas och att ett större värde kommer läggas i vad man har för kompetenser snarare än vilket kandidatexamen man har.

If you have the skill you will succeed

Det har uppstått ett perfekt möjlighet att omfamna nya modeller och utbildningsmetoder, en ny form för distansstudier. Det skulle kunna innebära en omprövning i vad ett skolår faktisk är samt generering av helt nya läroplan. Denna utmaning berör även människor som har förlorat sitt arbete, alla de kommer komma tillbaka till arbetsmarknaden småningom men förmodligen så kommer de hamna på ett helt annat ställe, bransch eller jobb och förhoppningsvis få ett plats i den nya digitala eran.

“IBM is a builder of technology and it’s our job to also prepare society to interact with that technology.”

Därför har IBM startat olika utbildningsprogram, ett exempel är P-TECH.  Inom sex år examineras studenter med en kostnadsfri “associate degree”i tillämpad vetenskap, ingenjörsvetenskap, datorer eller andra konkurrenskraftiga STEM-discipliner. Studenter kan på det sättet införskaffa sig färdigheter och kunskaper som behövs för att fortsätta studier eller få en position i arbetsmarknaden. Detta är positioner i några av landets snabbast växande branscher där det viktigaste aspekten är att ha de efterfrågade kompetensen. 

Förutom den fysiska P-TECH utbildningen har IBM nu skapat en Open P-TECH platform, det är en gratis plattform för digital utbildning med fokus på inlärning av digitala färdigheter.

Plattformen bygger på det branschledande P-TECH-programmet och utrustar 14 till 20-åriga elever och lärare med grundläggande teknik kompetenser. Träning i teknik som AI, cloud computing och cybersecurity, tillsammans med professionella färdigheter, som Design Thinking.

Tack vare denna plattform är det nu möjligt att få en relevant utbildning och kompetens. Människor har en chans att förbereda sig för att lyckas och bli framgångsrika samt inkluderade i den kommande digitala eran som är precis bakom hörnet.

“Everyone can succeed giving the right environment.”

Ginni Rometty, IBM Executive Chairman

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook