IBM think event 2020 : At the Intersection of Music and Tech

Nu är det alltså möjligt att se musik, IBM har i samarbete med Imogen heap skapat en väldigt unik och speciell musical och visuell identitet för årets Think event. De använde data från hennes musik och byggde ett visuellt system som reagerar med kompositionen och alla dess versioner, music visualization. Den kan representera nästan varje grupp av instrument och ljud i kompositionen med en visuell “skådespelare” som skapar en slags ständigt växlande blommande visualisering, den är tänk att se ut och kännas som musik. 

Förra veckan tog jag del av IBM:s digitala think event, och lyssnade på Imogen Heap föreläsning “At the Intersection of Music and Tech“. Hennes föreläsning inspirerade mig, till att skriva ett inlägg om hennes sätt att använda AI och teknik till att förbättra musikindustrin. Imogen Heap behöver egentligen ingen närmare presentation. Under ett par årtionden har hon varit ledande i att experimentera kring nya sätt att både skapa och framföra musik. Imogen Heap, är också en teknisk entreprenör som förändrar musikbranschen.

Mi.Mu Gloves

Hennes högteknologiska fokus på att skapa musik och hjälpa musiker inkluderar allt från att skapa ett digitalt nav för artister till att skapa MI.MU-handskar som styr ljud med rörelse, dessa MI.MU-handskar gör det möjligt för musikskapare att styra och komponera musik genom dans och gester.  Under föreläsningen berättar hon om processen när hon och ett gäng vetenskapsmän, musiker och programmerare samarbetade tillsammans för att skapa handskarna och utveckla de till till ett smidigt trådlöst handtillbehör som det är idag.

I wanted to get to that place that i can when i´m singing or playing piano that immediacy that expression literally at my fingertips but with that sound and effects that i love to do in the studio, quite dense complex sounds that i can´t do with the machines that i had available. So if i wanted to record my voice in stage for example i would had to go and press a button, be back at base station. But if i just wanted to catch my voice and move it left and right, put some effect on it, twist the filter sound of the bass and maybe and some sparkly sounds, it's now possible to do that with my hands and with gesture thanks to the amazing Mi.Mu gloves

Hon har lyckats skapa och utveckla världens mest avancerade bärbara musikinstrument för uttrycksfull skapelse, komposition och framförande med hjälp av AI. Handskarna använder artificiell intelligens och trådlös Wi-Fi-kommunikation för att interagera med programvaran. Specialsensorer mäter fingrarnas böjning samt armarnas eller händernas rörelse, som konstnären sedan kan programmera för att motsvara en specifik ljudeffekt. Nedan kan ni se en video på hur det kan se ut i praktiken.

Listening chair

Mi.MU handskarna är inte den enda AI projektet som Imogen heap har utvecklat. Hennes så kallade listening chair som i början skapades för att generera nya sång ideer mellan hundratals människor runt om i världen, har nu fått ett nytt liv tack vare hennes besök på Think förra året. Hon inspirerades av hur Watson (ett datorsystem med hårdvara och datorprogram för artificiell intelligens, som har utvecklats av IBM) hanterade kundservice. Det fick henne att vilja utveckla sin egna AI som skulle hjälpa henne interagera med hennes fans. A- imogen kan interagera med fans 24/7 och svara på deras frågor och funderingar.

"Augmented Imogen” as i like to call her is more like a play space to explore this side of me. We started to develop a knowledge store around all the question and answer that i have ever done in any interview and along with that we're using discovering tools to pool in information from online that exist about me

När hennes fans ställer en fråga får de ett korrekt svar från A-imogen, om A-imogen inte kan svara på frågan delar den ut en ticket som skickar notifikation till personen nästa gång Imogen sitter i stolen. På det sättet kan hon träffa sina fans och besvara de frågorna som A-imogen inte kunde svara på. All contextual data som känslor, tonalitet, ljud och hjärtrytm matas in till kunskaps förrådet och gör det möjligt för A-imogen att lära sig och svara på fler frågor i vid nästkommande tillfälle.

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook