Hyperimaging – ännu mer Big Data

Om fem år blir vi superhjältar säger IBM. Detta på grund av att AI kommer kombineras med hyperimaging.
Med hyperimaging kommer vi kunna uppfatta andra ljusfrekvenser än vad vi idag gör med våra vanliga ögon. Det är verkligen på tiden! Ett bi kan se ultraviolett ljus, människor kämpar varje dag med att avgöra om det verkligen gul eller röd signal vid övergångsstället.

99,9 procent av det elektromagnetiska spektrumet är dolt för våra ögon. Att se andra frekvenser skulle ge oss helt nya möjligheter att exempelvis analysera dolda faror i trafiken. Kombinerat med kognitiv datahantering, analys och AI kan tekniken förhindra en rad problem innan de ens uppstår.

Men det är ju inte bara inom trafiken som möjligheterna finns. Tänk den läkare som ser 99 gånger bättre och som kan uppfatta minsta differens med hjälp av synen, en elektriker som kan se spänningsvågor eller varför inte i flygplatsens säkerhetskontroll.

Är det bara en teknik för företag?

Nej, det kommer sannolikt att finnas saker för alla att upptäcka i en allt mer synlig värld.

Enligt IBM kommer det ta fem år för den här teknologin att slå igenom. Det är alltså hög tid att införskaffa ett utomordentligt självförtroende och jättehäftiga superhjältetrikåer.

http://www.research.ibm.com/5-in-5/hyperimaging/

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook