Hur många twittrar i Sverige?

big data Data science ibm gpt chatbot

Det verkar vara ett stort intresse kring Svensk Twitter och internetstatistik, och då får det väl bli en blogg post om detta.

I ett av de uppdrag som vi jobbar med nu så samlar vi på oss  Svenska Tweets. Vi vet att vi inte får med oss alla Tweets, hur många Tweets vi missar vet jag inte riktigt.  Dock får vi många Tweets. Sedan tillkommer ju även de personer som bara läser Tweets utan att själva Twittra.

Vi ser en stor variation av Tweets under dygnet, och variation mellan olika dagar. Variationen är båda på antalet twittrare och antalet tweets.

En dag som vi trodde skulle vara lite speciell var Melodifestival lördagen den 18. maj, men ökningen i antalet Tweets var bara ca 10% jämfört med fredagen. På denna lördag så fångade vi 159 537 Svenska Tweets, och det var 56 117 unika twittrare som levererade dessa Tweets, det vill då säga nästan tre Tweets i snitt per Twittrare.

Kvittra på Sverige.

 

 

Bård Hakkestad

Försäljningschef Middlecon AB

@B38050123

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook