Hur lösa support i molnet?

Vi har fått en nya värld där vi kör multicloud lösningar, både on-prem och hos olika molnleverantörer.

Det är en snabb omställning, där inte alltid utvecklingen av gamla system hänger med.

IBM har gjort denna resa enklare på några olika sätt. Det ena är att man erbjuder support för många open source produkter, du köper supporter från en välkänd leverantör, exempel på produkter:

Support för Open Source

MySQL
MongoDB
Cloudera
PostgreSQL
Kafka
Det betyder att du kan utveckla produkter lokalt på din arbetsstation, eller i valfri molntjänst. När du senare skall gå över i produktion så kan du enkelt köpa till support för att möta organisationens krav.

Red Hat

Genom köpet av Red Hat så har IBM skaffat sig tillgång till verktyg som OpenShift och containermiljöer. Med dessa verktyg kan du med enkelhet gå mellan olika moln och on-prem arkitekturer, för att säkerställa en kostnadseffektiv och tillgänglig produktionsmiljö.

Anpassning av traditionella produkter

IBM har även anpassat sina egna traditionella produkter för att passa i en ny container baserad arkitektur. Där du laddar hem färdiga container versioner, och där licensieringen är anpassat till dessa nya miljöer.

De produkter som IBM har anpassat är bl.a. Db2, MQ, App Connect, ja i stort alla produkter som du som kund använder från IBM.

De nya paketeringarna heter:

Cloud Pak for Data: Förenklar och automatiserar hur organisationer levererar insikter från data och skapar en öppen arkitektur för att virtualisera data för artificiell intelligens (AI) 500% snabbare.

Cloud Pak for Applications: Hjälper företag att modernisera, bygga, distribuera och köra applikationer. IBM-kunder inom fintech-sektorn har använt Cloud Pak för att minska utvecklingstiden med 84%.

Cloud Pak for Integration: Hjälper till att integrera appar, data, molntjänster och API: er och är utformat för att eliminera 33% av integrations kostnaderna.

Cloud Pak for Automation: Hjälper till att förändra affärsprocesser, beslut och innehåll.

Cloud Pak för multicloud-hantering: Ger synlighet, styrning och automatisering för flera håll. Kunder som använder detta Cloud Pak minskade driftskostnaderna för att stödja storskaliga molnmiljöer med 75%

 

Med allt detta sagt

När vi fått alla dessa förenklingar för att hantera IT miljöer och licenser, vad är det då som återstår?

Well, det gamla vanliga:

  • Få tag på data
  • Flytta data
  • Göra om data
  • Spara i lämplig lösning
  • Analysera data
  • Ge insikten till de som behöver den, vid rätt tillfälle.

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook