Hur AI räddar planeten!

Genom att komplettera det arbete som människor gör och möjliggöra strategiskt snabba miljöinitiativ, tillåter AI oss att gå till platser som tidigare varit omöjliga att nå. AI är mer än ett verktyg som tjänar till att bygga upp företag och hjälpa dem att spara kostnader och förbättra effektiviteten, det främjar också bevarandet av den planet vi lever på idag!

Med inspiration från Forbes listas nedan fem sätt som AI hjälper till att skydda och rädda planeten:

Övervakning av vilda djur

Microsofts AI for Earth beviljar bidrag för att hjälpa organisationer att hantera miljöproblem. Snöleopardfonden, som fick bidrag genom programmet, använder AI för att automatisera övervakningen och räkningen av snöleoparder i naturen.

Adressering av klimatförändringar

Genom att använda AI och data från NASA kan forskare identifiera mönster och övervaka förändringar som uppstår på markytor och avgöra potentiell risk. AI hjälper även forskare att upptäcka nya metoder för att hantera föroreningar och andra orsaker till klimatförändringar.

Bekämpa tjuvskyttar

Enligt forskare från Digital Geography Lab vid Helsingfors universitet kan AI användas för att hjälpa miljöorganisationer med brottsbekämpning genom att övervaka olaglig handel med djur. Machine learning kan användas tillsammans med sociala medier genom att söka på bilder med personer som deltar i olaglig vildmarkshandel genom att identifiera sammanhanget genom bilder, videor och text.

Hur AI har använts för att skydda och bevara vilda djur i Afrika.

Håll koll på havet

Ocean Data Alliance använder satellitbilder som kan hanteras av AI-system för att hålla koll på korallblekning, havsbrytning, marina livssjukdomar och föroreningar för att hålla haven rena.

Skydda vatten från olagligt fiske

Med hjälp av satellitdata för plats och rörelse för fartyg som finns på ett automatiskt identifieringssystem och en machine learning-algoritm, kan Global Fishing Watch identifiera var båtar fiskar olagligt och på så sätt skydda havslivet.[:]

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook