Hodors öde behöver inte vara ditt

big data Data science ibm gpt chatbot

Det är märkligt hur en TV-serie kan vidröra en hel värld. Självaste Forbes har en kommentarsspalt om vad som hänt i senaste avsnittet. Och i helgen var det den godmodige tjänarens Hodors öde som berört världstidningens hjärta.

Den snälle jätten som släpat och burit på en förlamad Bran visar sig ha ett dramatiskt öde att gå till mötes. Hans jobb är att hålla ondskan borta, så att ynglingen kan ta sig ur grottan och fly.

Han är inte oförberedd. Hodor vet redan från tonåren att meningen med livet är att hålla dörren stängd, trots att han själv kommer gå under.

Hodor-1200x600 credit HBO.jpg

Credits: HBO

Vi vet vad som kommer framöver vi med! Vi har gått från peta till zetta och snart in i en tid av yottabyte. Men det räcker ju inte. Vad kommer sen? I Game of Thrones har drottning Daenerys tre respektingivande drakar, den kommande brontobyten hade skrämt livet ur dem.

En himla massa data alltså. Men ingen har nytta av data om det inte vidhåller sin integritet. Det finns olika lösningar på detta. NiFi, Niagara Files, är en variant som håller koll på ursprung och flöde. På Middlecon har vi MAS-DI, ett koncept som kan hantera data ingestion på många olika sätt utan att tappa lineage.

När Hodors tragiska slut avslutar Game of Thrones ser vi hur det är att hålla emot en forsande skara (säkert inte mer än en ynka gigabyte) av zombies. Sätt nu inte dig själv eller den DBA kamrat du har i samma situation.

Ibland måste vi kämpa mot en flodvåg av belastning. Som tur är finns lösningar för det, vi har en av dem, och det innebär att ingen behöver sluta sin eftermiddag lakoniskt mässande ”Hodor, Hodor”  i serverrummet.

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook