Guardium10

big data Data science ibm gpt chatbot

För dig som vill ha hög databassäkerhet så är IBM Guardium det självklara valet och nu kommer den i ny version.

Guardium 10 ger oss ett helt nytt GUI samt en hel del förbättringar och nya funktioner. Vi har fortfarande samma möjlighet att anpassa GUI:t så att det ser ut som vi vill ha det med custom tabs, custom dashboards och så vidare, nu även med drag and drop.

Det finns stora förbättringar. Till exempel

  • Hjälpsystemet är ”online” och är mycket kraftfullare.
  • Schemaläggningen i Guardium 10 har stöd för beroenden, till exempel kan du se till att konsolideringen inte påbörjas innan aggregeringen är klar.
  • Quick Search är snabbare, även över flera noder och Quick Search tillsammans med investigation dashboard ger bra möjligheter till realtidsanalys av databasaktiviteter.
  • S-TAP Last Balanseraren kommer nu automatiskt välja den collector som har bäst möjlighet att ta hand om ditt data, baserat på tillgänglighet och svarstid.

Ovanstående är bara ett axplock av nyheterna i Guardium 10. Är du intresserad kan vi rekommendera Guardium Tech Talks för mer djupgående information https://www.ibm.com/developerworks/community/wikis/home?lang=en#!/wiki/Wf32fc3a2c8cb_4b9c_83e4_09b3c6f60e46/page/Guardium%20Tech%20Talks.

 

 

Sist men inte minst, hur blir det då vid en uppgradering?

En uppgradering kan vara smärtfri om man ligger på rätt nivå och arkitektur. Har ni Version 9 GPU 200 eller senare, samt standardpartitionering, så kan du göra en uppgradering rakt av. Ligger ni däremot på tidigare versioner så blir det en flerstegsraket. Mitt tips är att uppgradera så snart du kan till 9 GPU 500 eller senare. Har ni en 32-bitars arkitektur så kommer du bli tvungen att göra en backup, rebuild och restore. Guardium 10 är endast 64bitars.

För er som arbetat i Guardium är uppgraderingen en självklarhet, frågan är nu bara hur snart vi kan genomföra den.

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook