Glöm inte mobilen i sommar – 8 appar du bara måste ha till resan!

 

Nu är det väl ändå dags att ta sig lite semester och utforska lite? Det tänker iallafall flera av oss göra, och för att göra det hela lite enklare så har vi samlat ihop några favoritappar som underlättar resandet som vi vill dela med oss av!

 

Oavsett om du tänker ta en bilsemester, tågluffa, vandra eller dra till en strand för att jobba på brännan så finns det vissa saker som hade gjort planerandet och utförandet en aning lättare, framför allt om du reser i grupp eller inte minst med barn.

 

Så glöm inte att ta med mobilen i sommar, men inte för att ändlöst scrolla i ditt feed, utan för att spara tid och energi på småsaker som kommer ge tillbaka möjligheten att helt och hållet slappna av och njuta av ledigheten.

 

1. PackKing

När den efterlängtade resan närmar sig är det dags att packa, och hur ofta är det inte så att du står där med en fullpackad väska med taxin utanför huset och tänker: “Näe, nu har jag väl ändå glömt något?”. Mer eller mindre känner vi alla igen oss.

Så hur schysst skulle det inte vara om du bara hade en färdig packlista som du bara kunde pricka av?

Det är precis var PackKing är.  

Genom att fylla i bl.a klimatet, aktiviteter och hur länge du är borta så genereras en skräddarsydd packlista på saker du kan tänkas behöva under din resa. För dig är det bara att packa ned, och pricka av!

2. Duolingo

För dig som är lite sent ute med att lära dig beställa din favoritmat eller hälsa på lokalbefolkningen på rätt språk så är det god tid att ladda ned Duolingo.

Här får du korta utmaningar och kurser på bara några minuter för att du ska kunna bekanta dig med språket, och förhoppningsvis testa dina nya kunskaper när du anlänt till önskvärd destination. C’est vrai!

Duolingo är dessutom helt perfekt för dig som har ett långt flyg eller är passagerare på en bilsemester då du kan döda lite tid på att lära dig främmande språk tills dess att du är framme.

3. Where is Public Toilet

Where is Public Toilet är framför allt rekommenderad till dig som tar bilen i sommar, och inte minst om du reser med barn!

Genom att ladda ned en karta för den plats du kommer befinna dig på så kan du enkelt se vart du kan stanna för en kort toalett-paus. Den här appen kan vara en riktig räddare i nöden, speciellt om du är van att befinna dig i en stad med många offentliga toaletter nära till hands, något som inte alltid finns i alla städer.

Vipps, så slipper du tänka på det, och kan fokusera på att ha det trevligt istället!

4. WiFi Finder

Och när vi ändå pratar om att hitta nödvändigheter på resan så kan vi ta upp appen som ser till att du hittar det absolut viktigaste: WiFi.

Många gånger måste aktiviteter, biljetter eller diverse bokningar göras i förhand, och nu mer är det ju på det välkända Internet som allting händer. Det kan innebära att det blir krisläge när det inte går att hitta en restaurang som både har veganska alternativ och barnmenyer eller andra önskemål, och du inte har tillgång till oändlig information.

Likt tidigare app så laddar du enkelt ned en karta men här kan du se vilka hotell eller caféer som har gratis WiFi, och på samma sätt som tidigare ska inte WiFi tas för givet i alla städer.

5. Trip It

Din personliga reseassistent direkt i mobilen!

Här synkar du bekräftelemejlen för din resa. Du kan alltså samla all information på samma ställe för att göra stressmomenten mindre stressiga. Trip It hjälper dig hålla koll på dina resor, något som framför allt kan tänkas vara behövligt när du tågluffar eller passar på att besöka flera ställen under en kort tid.

6. UVisio

Kommer du ligga och pressa i solen i sommar? Då är den här appen ett absolut måste för dig och alla i sällskapet. Oavsett om du stannar i Sverige eller om du åker till stränderna i Zanzibar så är det viktigt att se till så du skyddar dig mot solen.

Beroende på vart du befinner dig så talar appen om för dig vilka åtgärder som behöver vidtas för att du säkert ska kunna njuta av solen. Du får även fylla i din hudtyp och hur du upplever att du brukar påverkas av sol.

Så glöm inte solkrämen!

7. Life360

Så om alla ska vara noga med solskyddet så är det en fördel att se till så att du vet vart barnen är för att påminna om solkrämen (#jobbig).

Inte bara är appen bra för att påminna om väldigt viktiga saker, utan också för att kunna hitta varandra igen om ni kommer ifrån varandra på semestern. Life360 är alltså sjukt smidig och viktig.

För att använda appen ser du till att alla i sällskapet har den nedladdad. Sedan kan du skapa en “cirkel” för din familj eller kompisgänget som du sedan bjuder in med hjälp av en kod. När alla är uppkopplade är det möjligt att hitta varandra! Life360 är inte bara grym på semestern, utan är även jättesmart på en vanlig utekväll med kompisarna!

8. Nomad Wallet

Sist men inte minst har vi Nomad Wallet: appen som hjälper dig hålla koll på kronorna under semestern.

De flesta har nog varit med om att en åker på semester och kanske spenderar en aning (läs mycket) mer pengar än vad som var planerat från början. Det vore synd om allt sparande som gått till just den här resan, som skulle bli helt otrolig, bara räcker halvvägs bara för att en blev lite för exalterad. Det är precis därför Nomad Wallet finns, för att se till så att du har koll på dina utgifter under resan, och ser till att dina slantar räcker hela vistelsen.

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook