Enkelt, smart och ekonomiskt – lyft Cognos mot skyarna

big data Data science ibm gpt chatbot

Goda nyheter! Den som kör sin Cognoslösning on-prem idag kan öka flexibiliteten och prestandan genom att flytta hela Cognos lösningen till molnet. Och det är bra, för hela lösningen frigör både kapital och resurser.

Det har funnits en tradition att man kört MSSQL under sin Cognos men är det inte dags att bryta med det gamla? Genom att migrera till IBMs molnlösning slipper man både drift och underhåll på databasen. Dessutom blir kostnaden för molntjänsten lägre än dagens licenskostnad.

Här är ett exempel: En vanlig instans med 16 virtuella cores, 64 GB minne och 1 TB data kan du enkelt köpa för 10 000 i månaden men behöver du mer eller mindre går det självklart att anpassa paketeringen.

Viktigast av allt är dock att med dashDB kan man äntligen lägga fokus på verksamheten istället för infrastrukturen eftersom den kolumnbaserade in-memory kapaciteten via BLU Acceleration låter alla analytiska affärsapplikationer arbeta självständigt. Du behöver inte hantera dem, det gör IBM.

Du kan

… bygga ut med Rapid Cloud

Traditionella data warehouse miljöer kräver både stora personal och kapital för att hållas igång. Det påverkar reaktionsförmågan när krav och affärsprioriteringar ändras. dashDB är en mångsidig molnlösning som både kan öka och modernisera den nuvarande miljön snabbt och samtidigt ge större flexibilitet och lyhördhet. Det innebär att dina resurser kvickt kan användas på ett smartare sätt.

… växa med dina Appliances

dashDBs “load and go” arkitektur kräver inga anpassade inställningar så du kan direkt fokusera på det viktiga, ditt data. Traditionella warehouses måste också ständigt anpassas till nya ad-hoc och train-of-thought frågor. Den flexibiliteten uppnås här enkelt eftersom dashDB inte behöver någon extra prestandaoptimering av index för att fungera optimalt.

… förstå mer med avancerade Analytics i databasen

Inbyggt i molnet finns IBM Netezzas in-database analytiska algoritmer. Det betyder att du kan börja hitta insikt omedelbart utan att behöva flytta data till en separat analysmiljö. Du kan använda Studio R för att integrera R, en uppsjö analytiska verktyg som tex Watson eller använda tredjepartsverktyg. Allt för att du snabbt ska hitta insikter och konkurrensfördelar.

dashDB kan anpassas till en mängd olika behov och erbjuds både som en fristående lösning eller som en del av en molnbaserad totallösning.

Så, är det inte dags att du provar? dashDB kommer som ett freemium så att du utan kostnad kan testa om det är rätt för din verksamhet. Behöver du sedan mer kapacitet eller genomtänkta infrastrukturmiljöer är det lätt att uppgradera till Enterprise. Vi hjälper dig självklart.
Framtiden finns i molnet och nu är det inte ens svårt att ta sig dit.

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook