[:sv]

 

Vad är det som gör det perfekta ölet? Precision och balans är bara två av oändligt många svar, och om du frågar Sugar Creek Brewing Companys VD och grundare Joe Vogelbacher är AI vägen till perfektion.

 

 

Att brygga öl är ett uråldrigt hantverk och har funnits ända sedan människan började odla spannmål. Smaken och framställningen har i flera etapper förändrats, som runt 700- och 800-talet då en började använda humle i ölet istället för kryddor. Det som varit hantverk gick sedan över till industriell skala under den industriella revolutionen på 1800-talet, och nu är det dags för ännu en stor förändring i ölets historia.

 

 

Sugar Creek Brewing Company i North Carolina har med hjälp av teknik från IBM och Bosch börjat brygga sitt öl med hjälp av den osynliga ingrediensen AI. Genom att använda ny teknik kan bryggeriet balansera de två avgörande komponenterna effektivitet och kvalitén i hantverket samt minska kostnader såväl som öka kvalitén för sina kunder. Tryck, temperatur och skumbildning kan nu regleras på ett lättare sätt vilket resulterar i ett jämnare resultat, nöjdare kunder och minskade kostnader.

 

 

Genom att minska överflödig skumbildning ska Sugar Creek Brewing Company lyckats spara mer än $10,000, och genom att lyckats identifiera flaskor som blivit felaktigt fyllda kunnat skicka ut fler flaskor för försäljning.

 

 

Med dessa problem ur världen finns det mer tid för att utveckla produkter och fokusera på det hantverk som är så uppskattat av finsmakare och ölälskare världen över. [:]