Vilka är de hetaste julklapparna enligt Big Data?

AI-prognoser har gjort det möjligt att mäta de faktorer som påverkar vad konsumenter vill ha nu och i framtiden – och vilka julpaket som kan bli populära för 2018!

Forbes skriver om att Dr. Michael Haydock, IBMs VP & Chief Scientist of Global Business Services, använder en kombination av statistiska metoder och Machine Learning, som tar upp förändrade mönster i köpvanor, för att få förutsägelser om vad konsumenterna vill ha nu och i framtiden. Ett “Recurrent Neutral Network” med hjälp av “Long Short-term Memory” drar in kunddata för en viss butik, kategori eller kanal tillsammans med tidigare trender med 98% tillförlitlighet. Det har bland annat hjälpt återförsäljare att erbjuda det kunderna verkligen efterfrågar.

Även om det återvunna plagget är årets julklapp i Sverige har det visat sig att det är många som undrar vilken leksak som är poppis för sina barn, sin bror/-systerdotter eller kusinbarn. Nedan följer de fyra hetaste leksakerna enligt Coresight:

1 L.O.L. Surprise!

Var en av de mest sålda leksakerna under Black Friday, enligt Adobe data.

2 Hatchimals

Om den inte hittas i en butik är oddsen att den fortfarande kan hittas online. Det ska just nu ske ytterligare en påfyllning eller tre innan den kritiska helgen före jul.

3 Nintendo Switch

Om du vill ha den röda / blå eller allgrå konsolen verkar tillgängligheten vara okej – det verkar definitivt vara mer tillgängligt online än i butikerna. Men om den neon grön / rosa konsolen efterfrågas med Splatoon 2-bunten, var beredd att betala höga priser till tredje parts säljare. Till exempel Amazon-säljare från tredje part listar den för 598,99 dollar.

4 PlayStation 4

Två mycket populära blockbuster-spel  är Red Dead Redemption 2 och Spiderman.

Men glöm inte att även de mjuka julklapparna eller till exempel skridskor eller Urban ears är mycket uppskattat!

God Jul!

För att läsa mer om artikeln på Forbes, se hit.

[:]

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook