Db2 Migration Service – nyhet för dig som vill flytta ditt data

Nu finns ett smidigt verktyg för dig som migrera Db2, till exempel mellan on-prem till molnet.

Foto av Brett Sayles från Pexels

Db2 Migration Service Beta ger dig ett smidigt sätt att flytta data från till exempel on-prem till molnet. Du kan faktiskt använda tjänsten för att skapa en engångs migration av Db2 mellan nästan vilka Db2 miljöer som helst.

Verktyget stödjer Db3 v10.5 Fix Pack 7 och uppåt och kan även installeras på Linux.

Du kan köra Db2 Migration Service genom en enkel och intuitiv webb baserad UI eller direkt från din command line client. Använder du det intuitiva webbgränssnittet kan du konfigurera migrationer och se hur de framskrider i realtid.

Med detta verktyg kan du köra flera migrationsjobb parallellt från webbsidan. Men det är inte bara hela databaser som kan migreras. Db2 Migration Service har även stöd för partiella datamigreringar. Den identifierar de resurser och tabeller som är tillgängliga i källdatabasen och låter dig välja vilka som ska migreras till en annan Db2-databas. När migreringsjobbet startar kan du spåra migreringsstatusen på tabellnivå.

Eftersom det är en beta körs några enklare kontroller innan du kan sätta igång med själva migrationsjobbet. Detta för att säkerställa att de Db2 versioner och datakällor stödjs av tjänsten i sig. Det kommer framöver att ökas på med fler alternativ för att klara ännu fler scenarios.

Är du sugen på att testa? Du kan lätt ladda hem Db2 Migration Service Beta från den här adressen https://epwt-www.mybluemix.net/software/support/trial/cst/programwebsite.wss?siteId=824&

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook