Bollen är rund

big data Data science ibm gpt chatbot

När man ringer ut idag är det väldigt många som verkar ha ett och annat längre möte inplanerat sådär påpassligt runt klockan tre. Det behövs inga fantastiska analysverktyg för att förstå anledningen: Sverige – Italien spelar i EM och det verkar som att halva nationen laddar i smyg.

Elva män i gult och en rund boll kan få hjärtan att stå i brand och självklart vill man ju att det ska gå bra. Erik Hamrén har säkert en massa bra planer för Sveriges avancemang. Men om även han får slut på idéer, vad ska han göra då?

Svaret är förstås att ta till hjälp från en artificiell intelligens om den mänskliga inte räcker till. Forsyth Alexander experimenterade friskt med El Salvadors fotbollsteam för att göra det mesta möjliga för att de skulle vinna. Redskapet var IBM Watson som gav insikter i vilken spelare som ska vara i vilken position, bedömde målbenägenhet och mycket annat. Dessutom hölls kostnaderna inom budget. Bara där ett stort plus!

05-Average-Points.png

Använd ett analysverktyg i realtid, addera ett beslutsstöd i en molnlösning och Erik kan sitta lugnt längs med långsidan av planen med en gindrink i handen. Fast det är ju roligare att se de upprörda känslorna när det går bra eller mindre bra för vårt lag.

För oavsett hur mycket AI vi lägger på innan och under en match så är den mänskliga faktorn en oberäknelig konstant inom fotboll och det är vad som gör det så roligt.

Vad som helst kan hända. Lycka till Ibra och gänget!

Senaste blogginläggen

KONTAKT

Kontakta oss!

Vi ser fram emot att höra från dig och svara på eventuella frågor du kan ha. Vårt team av experter inom datahantering är redo att hjälpa dig att maximera ditt företags potential. Tveka inte att kontakta oss för att ta reda på mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig. Fyll i nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Dela detta

Twitter
LinkedIn
Facebook